Er zijn inmiddels alternatieven op de markt, maar de meestgebruikte (home) office software komt uit de koker van Microsoft. Zowel thuisgebruikers als zakelijke gebruikers maken in de meeste gevallen gebruik van de Office producten. Het is veelzijdige software waar je veel meer mee kunt dan de meeste gebruikers doen. Om meer te leren over de toepassingen is een cursus office 365 ideaal. Hiermee leer je alle ins en outs over dit softwarepakket. In deze blog gaan we kort in op de verschillende producten van Microsoft Office en waar ze voor gebruikt worden.

Word

Welk programma gebruik je als je een verhaal, sollicitatiebrief of sinterklaas gedicht wilt typen? De kans is groot dat je daar Microsoft Word voor gebruikt. Dit tekstverwerkingsprogramma kan voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Zo beschikt het over allerlei ontwerpen die je kunt gebruiken voor je eigen uitnodiging, folder of C.V.

Excel

Voor analyses en berekeningen wordt Excel gebruikt. Dit spreadsheet programma wordt al jarenlang gebruikt in het onderwijs, in het bedrijfsleven en door onderzoekers. Wie is er niet bekend met werkmappen, verticaal zoeken en draaitabellen? Wanneer je gegevens visueel in beeld wilt brengen is Excel ideaal. Je kunt er mooie grafieken en tabellen mee maken die jouw data perfect in beeld brengen.

Powerpoint

Wanneer je regelmatig presentaties op je werk bijwoont is de kant groot dat je meer dan bekend bent met Powerpoint. Met dit programma is het mogelijk om eenvoudige tot zeer uitgebreide diapresentaties te maken. Tip: kies hierbij niet voor de standaard dia’s vol met tekst, maar ga voor een van de vele thema’s die Powerpoint aanbiedt en maak gebruik van afbeeldingen om je verhaal duidelijk te maken.

Onedrive

Onedrive is de opslag service die Microsoft haar klanten biedt. Wanneer je een presentatie in Powerpoint hebt gemaakt, een spreadsheet in Excel of een uitgebreid rapport in Word kun je deze via Onedrive in de cloud opslaan. Dit betekent dat je overal en altijd op ieder apparaat toegang hebt tot jouw documenten. Veilig opgeslagen. Ideaal toch?

Publisher

Wil jij voor jouw bedrijf een mooi rapport af laten drukken? Of bijvoorbeeld een prachtige flyer ontwerpen voor een evenement? Voor deze toepassingen is Word Publisher perfect. Je maakt gebruik van standaard templates, of neemt zelf de vrije hand in het ontwerp. Het is duidelijk en werkt heel intuïtief: een ideaal programma voor beginnende ontwerpers.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de Office producten? Je kunt gebruik maken van de klantenservice van Microsoft, of overweeg eens een cursus Office 365.