Hoe kom je aan de perfecte kandidaat voor jouw vacature? Het makkelijkste is om een uitzendbureau te vragen. Zo kreeg ik mijn laatste medewerker via dit uitzendbureau Den Haag. Maar een boel mensen zijn toch voorzichtig als het gaat om een uitzendbureau. Het kost immers geld. Maar tijd is ook geld. Let daar dus op als je een nieuwe medewerker zoekt.

Online plaatsen

Vaak kan je voor een stuk minder geld je vacature op een site plaatsen. Dit is de goedkoopste optie, behalve dan je vacature op het prikbord bij de Albert Heijn plakken. Vaak kan je heel veel mensen bereiken via een online platform. Het nadeel is dat er nog een aantal zijn, wat betekent dat de kosten vaak oplopen. Hier is mijn tip om simpelweg één platform te kiezen. Je hebt namelijk een aantal populaire sites die enkel de data van de grote platforms halen en op hun eigen site zetten. Als je er dus eentje plaatst plaats je er dus eigenlijk al een aantal.

Je eigen site

De vacature op je eigen site zetten is sowieso een goed idee. Mensen komen toch best vaak op je site. Dan krijg je toch gratis verkeer erop. Hoe kleiner je sector is hoe beter dit werkt. Als er maar 4 of 5 concurrenten zijn dan kijken specialisten vaak op alle sites als ze werk zoeken. Als je daarentegen honderden concurrenten hebt is het minder vruchtbaar om het zo aan te pakken.

Lokaal

Als het gaat om een vacature voor een fysieke positie is dat prikbord helemaal niet zo een gek idee. Maar vooral lokale sites of zelfs Facebook kunnen nuttig zijn om iemand te vinden die lokaal is. Hier helpt mond tot mond reclame ook erg goed. Het zou je verrassen hoeveel mensen je bereikt als je op een feestje vertelt dat je op zoek bent naar iemand. Als je gaat voor lokaal is het wel essentieel dat je de vacature op je eigen site zet. Dat is namelijk waar mensen gaan kijken als ze het horen.

Extern bureau

Een uitzendbureau is wel zo gemakkelijk. Het is bovendien snel. Zij hebben een veel groter bestand en weten precies wat die mensen kunnen. Daarnaast bespaart het je tijd. Als je HRMer er 20 uur aan besteed om de juiste vacature op te stellen, mensen te interviewen en mensen doorlicht, hoeveel ben je dan kwijt? 20 is nog een optimistische schatting. Denk daar dus aan voordat je zelf aan de slag gaat.