Laat ik beginnen met het feit dat ik redelijk verstand heb van elektronica, dat wil zeggen de apparaten die ik gebruik die ken ik. Maar als het gaat om de nieuwste trends ben ik niet die gene die in een slaapzak voor de winkel ligt. Ik vind een nieuwe telefoon leuk en als ik er dan weer na twee jaar één mag uitkiezen dan ga ik daar zeker even goed voor zitten. Maar om de twee jaar een nieuwe telefoon is dat niet een beetje zonde?

 

Milieubewust

We worden gelukkig allemaal steeds milieubewuster, of we daar genoeg aan doen daar wil ik het nu niet over hebben. Maar wat ik wel interessant vind is om uit te zoeken hoe ik milieu bewuster kan worden. En in die zoektocht vind ik het leuk om jullie mee te nemen. Want ik ga er vanuit dat iedereen een beter milieu wilt en dat we daar alleen maar komen om kennis samen te delen. Want hoe goed ik ook bezig ben er zijn continu dagelijkse dingen waar ik tegen aanloop en waarbij ik mijzelf afvraag ben ik nou wel zo goed bezig? Neem nou het voorbeeld over mijn nieuwe telefoon om de twee jaar. Dat kan niet goed zijn en eigenlijk moet ik bekennen dat ik ook niet goed weet wat ik moet doen met mijn elektronische apparaten als die stuk gaan. Misschien kan leren hoe ik mijn apparaten beter kan gaan onderhouden zodat ze langer meegaan.

 

Elektronisch afval

Elektronisch afval ook wel e-waste genoemd, maar wat is het precies? Je hebt de kleine apparaten zoals je elektrische tandenborstel bijvoorbeeld die kan je makkelijk bij de verschillende winkels inleveren als die stuk gaat. Maar de grote apparaten waar gaan die dan heen? Vaak hebben de grote elektronicawinkels een bak waar je deze grotere apparaten kan inleveren, bijvoorbeeld je laptop. Maar zoals bijvoorbeeld je laptop die kan je ook laten maken. Ik heb laatst mijn macbook batterij vervangen en nu gaat mijn laptop weer jaren mee. Als je apparaat het nog doet zekere de grote apparaten zoals een wasmachine verkoop die op marktplaats of breng hem naar de kringloop dit scheelt enorm veel afval. Er zijn wel twee uitzonderingen en dat zijn de koelkast en de droger die kan je beter later recyclen want namaten die ouder worden gaan ze steeds meer stroom verbruiken. Volgende keer wil ik jullie graag vertellen over wat er met onze e-waste gebeurd. Tot de volgende keer!