We willen niet alleen, maar moeten ook meewerken aan het verbeteren van het milieu. Dat kunnen we doen door de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. Het groen ondernemen is niet meer alleen voorbehouden aan de grote multinationals. Ook kleine bedrijven doen er zo veel mogelijk aan mee om te verduurzamen. Daardoor zullen ze niet alleen een bijdragen aan een beter milieu, maar ook is het beter voor de portemonnee. Duurzaamheid is niet alleen luxe, maar pure noodzaak. Dat geldt ook voor de kantoren. Door hier te verduurzamen kan er geld worden bespaard. Er kan door verschillende duurzame maatregelen te nemen op een kantoor geld worden uitgespaard. Met verschillende stappen word je kantoor groener.

Tips om te vergroenen of te verduurzamen op kantoor.

Het is algemeen bekend dat groene kantoren zorgen voor meer creativiteit, geluk en productiviteit. Groene kantoren zijn ook goed voor de economie. Een groen kantoor verlaagt de stress en verbetert de concentratie van het personeel.

Planten op een kantoor

Zorg dat er in het kantoor voldoende planten staan. Planten zorgen ervoor dat er beter gepresteerd wordt. Doordat de personen die op een kantoor werken met meer plezier naar hun werk gaan, zal het ziekteverzuim aanzienlijk verminderen. Als het mogelijk is dat de personen die op het kantoor werken uitkijken op een mooie tuin hebben daar aantoonbaar baat bij. Wanneer een kantoor mooi wordt ingericht met voldoende planten wordt niet alleen de luchtkwaliteit beter, maar zal ook de stress bij de medewerkers verminderen. Doordat de luchtkwaliteit beter wordt, hebben ze een gunstige invloed op de gezondheidsaspecten van de medewerkers. De werknemers die in een kantoor werken, waarin bloemen en planten staan, bedenken meer nieuwe ideeën.

Andere belangrijke tips om je kantoor te verduurzamen

Begin papier te gebruiken wat duurzaam is. Gebruik dus milieuvriendelijk papier. Het milieuvriendelijke papier wordt anders geproduceerd dan het niet milieuvriendelijke papier. Milieuvriendelijk papier is veelal kringlooppapier. Gebruik zoveel mogelijk gerecycled papier.

Koffiedrinken kan ook groen zijn. Gebruik Fair Trade koffie en thee. Fair Trade koffie wordt geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden.

Pennen kun je gebruiken die gerecycled zijn van petflessen. Dat zijn de B2P ofwel Bottle-to-pen van Pilot. De pennen schrijven heerlijk en zijn ook navulbaar.

Perforeren doe je met de Eco perforator van Rapid. Hij is vervaardigd van 100% gerecycled plastiek. Opbergen van papieren verslagen doe je in milieuvriendelijke ordners.

Verlichting

Door de normale verlichting te vervangen led opbouwspots zwart, krijgt het kantoor een mooie uitstraling. Omdat leds praktisch geen elektrische energie verbruiken dragen ze zeker bij aan de vergroening van een kantoor. Led opbouwspots zwart passen ook heel goed in een licht kantoor. Ze steken mooi af tegen de witten muren. Doe ook tijdig het licht uit als je het kantoor verlaat.

Een grote winst boeken

Je kunt een grote winst boeken om te verduurzamen met zonnepanelen. Je kunt dan zelf je elektrische energie opwekken. De verwarming laten branden door gebruik te maken van een warmtepomp. Door het installeren van een warmtepomp bespaar je veel op je gasverbruik. Je maandelijkse premie die je zult moeten betalen voor licht en gas kun je op deze manier behoorlijk terugdringen, waardoor je ook goed bezig bent voor het milieu.