Je riool zit verstopt en je wilt deze zo snel mogelijk laten ontstoppen. In alle haast ben je de eerste vakman die je online tegenkomt. Geen probleem toch, ze communiceren immers dat de een professioneel en betrouwbaar rioolbedrijf zijn? Maar wist je dat er geen keurmerk is voor de rioolspecialisme, en dat praktisch iedereen dit zou kunnen doen? Het biedt niet direct zekerheid dat je ook echt te maken hebt met een vakkundige rioolexpert. Daarom geven de vakmannen van rioolprobleemkwijt.nl in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen met het kiezen van de juiste rioolvakman.

Een loodgieter is geen rioolspecialist

Laat niet zomaar iemand je riool ontstoppen, maar zorg voor een goede vakman. Dit geldt ook voor alle andere rioolproblemen en werkzaamheden. Een loodgieter zal misschien wel klussen voor een rioolspecialist aannemen, maar hier ga je echt problemen mee krijgen. Voor hardnekkige verstoppingen en reparaties aan je riool en het aanleggen van riolering heb je de kennis van een rioolexpert nodig. Wanneer je dit overlaat aan een loodgieter die niet goed weet waar hij mee bezig is, dan kan er schade ontstaan aan de riolering waardoor je uiteindelijk verder van huis bent. Daarnaast wordt er vaak bespaard op goede vakmannen omdat men het te duur is. Met als resultaat dat het probleem alleen maar erger wordt waardoor je uiteindelijk alleen maar meer geld kwijt zult zijn.

Een goede vakman herkennen

Maar waar herken je een goede en betrouwbare vakman dan aan? Je moet goed letten op transparantie in de tarieven en kosten. Zijn er voorrijkosten? Welk tarief wordt gehanteerd? Krijg je te maken met verrassingen achteraf? Een goede rioolvakman moet zeker een reële schatting kunnen maken van de kosten. De meeste goede vakmannen werken dan ook met een vast tarief per uur. 

Betrouwbaar en vakkundig

Dus: als je contact hebt met een vakman die vaag is over de prijs dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Om het je wat makkelijker te maken heeft rioolprobleemkwijt.nl een selectie gemaakt van betrouwbare en vakkundige rioolexperts. In de meeste gevallen kan er tijdens een telefonisch overleg een schatting van kosten gemaakt worden. Bij hele complexe problemen kan het nodig zijn om de situatie ter plaatse te bepalen, gevolgd door een schatting. Je kunt dan zelf bepalen of de voorgestelde oplossing past binnen je budget. En mocht je akkoord aarzel dan niet om het aan de vakman te vragen!