We leven in een tijd waarin het voor bedrijven en ondernemers belangrijk is geworden om de (financiële) risico’s waarmee ze geconfronteerd kunnen worden zoveel mogelijk te beperken. Er worden omwille van deze reden dan ook steeds vaker andere beslissingen genomen in vergelijking met vroeger. Neem nu bijvoorbeeld de stevige opkomst van de zogenaamde short lease. Het afsluiten van een short lease overeenkomst zorgt er in de praktijk voor dat bedrijven niet langer vast komen te zitten aan een lange contractduur van vier of vijf jaar. Bent u ook een ondernemer en bent u eveneens van plan om een nieuwe auto te kopen? In dat geval kan het afsluiten van een short lease overeenkomst het overwegen altijd meer dan waard zijn.

Short lease is ongekend flexibel

De eerste reden waarom steeds meer bedrijven kijken in de richting van een short lease heeft betrekking tot het feit dat ze zich kenmerkt door een kortlopende en bovendien ook nog eens zeer flexibele overeenkomst. Voor een klassieke leasing geldt bijvoorbeeld dat deze doorgaans wordt afgesloten met een looptijd van ofwel vier ofwel vijf jaar. Bovendien is het tijdens de looptijd van de leasingovereenkomst ook niet zomaar mogelijk om deze op te zeggen. Het behoorlijk strikte verloop van een standaard leasing heeft er in de praktijk voor gezorgd dat steeds meer bedrijven zijn gaan kijken in de richting van een short lease en ze weten waarom.

In eerste instantie is het zo dat een short lease reeds kan worden afgesloten voor een looptijd vanaf 2 maanden. Bent u dus met andere woorden niet van plan om lang met dezelfde auto te blijven rijden, maar wilt u graag regelmatig kunnen afwisselen? In dat geval is de keuze voor een short lease veel voor de hand liggender. Bovendien is het ook nog eens zo dat u de overeenkomst in principe wekelijks of soms zelfs dagelijks kunt opzeggen. Het spreekt voor zich dat ook dit uiteraard alleen maar mooi meegenomen is.

Alle kosten zijn in de prijs van de short lease inbegrepen

Wanneer u ervoor kiest om met een nieuwe auto te gaan rijden spreekt het voor zich dat u steeds geconfronteerd zult worden met verschillende kosten. Heel wat mensen zijn van mening dat de kostprijs van een short lease bijzonder hoog ligt, maar dat is eigenlijk niet juist. In vergelijking met een standaard leasingovereenkomst liggen de kosten van een short lease inderdaad standaard beduidend hoger, maar dat is het gevolg van de flexibele voorwaarden. Slaagt u er in om gebruik te maken van een short lease actie? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat het financiële verschil echt ongelofelijk klein zal zijn.

Eveneens een interessant (financieel) voordeel waar u op kunt rekenen bij het afsluiten van een short lease heeft betrekking tot het feit dat alle kosten in de kostprijs van de lease zijn inbegrepen. Het gaat hierbij dan ook niet alleen over de kostprijs van de auto op zich, maar ook om bijvoorbeeld de kosten voor de verzekering, herstellingen, het onderhoud, etc. Dit alles bij elkaar betekent dat u in de praktijk eigenlijk geen enkel financieel risico meer loopt. Ook dit maakt de short lease voor ondernemers uiteraard alleen maar nog interessanter!