Het afsluiten van een autoverzekering is eigenlijk een koud kunstje. Er zijn op de Nederlandse markt alleen al immers ongelofelijk veel verzekeraars terug te vinden die hun potentiële verzekeringnemers de mogelijkheid bieden om een verzekering voor hun auto af te sluiten. In dit geval gaat het evenwel uiteraard (uitsluitend) om een gewone persoonlijke of een zakelijke auto. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer je een taxi gaat verzekeren. Voor een taxi verzekeren geldt dat heel wat verzekeraars er door de jaren heen voor hebben gekozen om deze optie niet langer aan te bieden. Zij waren immers van mening dat de premies die werden betaald niet opwogen tegen de schadegevallen waarmee ze werden geconfronteerd. Betekent dit dat een taxi verzekeren tegenwoordig niet meer mogelijk is? Uiteraard niet, maar er zijn wel verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden.

Welk probleem stelt zich voor een taxi verzekeren?

Een taxi verzekeren is vandaag de dag niet zo eenvoudig meer als vroeger. Voor het verzekeren van een taxi geldt immers dat een verzekeraar er altijd vanuit gaat met aanzienlijke kosten te worden opgezadeld. Dat vertaalt zich in een behoorlijk stevige verzekeringspremie die het merendeel van de taxibedrijven liever niet dan wel betalen. Dat is natuurlijk een groot probleem, want het zorgt ervoor dat er tegenwoordig een behoorlijk aantal taxi's rondrijden op de weg die niet zijn verzekerd. Heb jij ook een taxi en wil je deze wel graag laten verzekeren? Dan is de informatie op deze pagina voor jou zeer relevant.

​​​​​​​Welke taxiverzekeringen bestaan er allemaal?

Een taxi verzekeren is net als een gewone auto verzekeren op verschillende manieren mogelijk. Voor elke auto die in Nederland in het verkeer wordt gebracht geldt in ieder geval dat ze verplicht moet beschikken over een verzekering. Deze wettelijke verplichting geldt voor de zogenaamde WA-verzekering. Het gaat hierbij om een beperkte verzekering die enkel en alleen schade dekt die door jou wordt aangericht aan derden. Door middel van deze verzekering is het dus niet mogelijk om schade aan de eigen taxi te laten indekken. Dat is vervelend, maar het levert je wel één groot voordeel op. Een taxi verzekeren staat er namelijk om bekend ongelofelijk duur te zijn. Door te kiezen voor een WA-verzekering valt die premie echter goed mee. Daardoor hoef je geen rekening te houden met hoge, periodieke kosten.

De beperkt cascoverzekering voor taxi's

De tweede optie waarover je beschikt voor wat een taxi verzekeren betreft is de beperkt cascoverzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze de WA-verzekering neemt als basis. Met andere woorden, je bent ook bij deze verzekering altijd verzekerd van een dekking tegen schade veroorzaakt aan derden. Het is echter zo dat deze verzekering wordt uitgebreid met extra dekkingen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  • Een dekking voor glasschade zoals bijvoorbeeld een sterretje in de voorruit;
  • Dekkingen voor schade veroorzaakt door een brand of wateroverlast;
  • Schade als gevolg van een aanrijding met een dier;
  • Schade die het gevolg is van bijvoorbeeld een inbraak of diefstal;

Een taxiverzekering afsluiten als beperkt cascoverzekering levert je in de praktijk altijd verschillende voordelen op. Enerzijds zorg je op deze manier natuurlijk voor een mooie uitbreiding bovenop de polis van de WA-verzekering. Dat is echter niet alles. Daarnaast hou je tegelijkertijd namelijk toch ook de verzekeringspremie zo beperkt mogelijk. De beperkt cascoverzekering afsluiten voor je taxi is dan ook echt financieel veel toegankelijker dan het afsluiten van een allrisk. De kosten bij deze taxiverzekering lopen immers erg hoog op. Kijk voor een goede vergelijking van verzekeringen bij Diks.nl.

De allrisk verzekeringen voor taxi's

Je taxi verzekeren op de meest complete manier kan gebeuren door het afsluiten van een allrisk. Bij deze verzekering kan je rekenen op alle polisvoorwaarden van de eerder genoemde twee opties. Belangrijk om te weten is echter dat je hierbij de mogelijkheid hebt om ook zelf veroorzaakte schade aan de auto in te dekken. Met andere woorden, is er sprake van een ongeval en ben jij voor dat ongeval verantwoordelijk? Dan zal je kunnen vaststellen dat het uitsluitend met een allrisk verzekering mogelijk is om op de opgelopen schade aan je eigen auto te kunnen indekken. Heb je ervoor gekozen om je taxi te verzekeren met één van de andere verzekeringen? Dan zal dat dus helaas geen optie zijn. Let wel op, je taxi verzekeren met een allrisk verzekering is de duurste optie die je kan kiezen.

​​​​​​​Hoe kan je extra besparen op het afsluiten van je taxiverzekering?

Of je er nu voor kiest om een gewone WA-verzekering voor je taxi af te sluiten of je gaat voor de duurste optie, namelijk de allrisk, in beide en alle andere gevallen zal je merken dat een taxi verzekeren behoorlijk duur is. Dit gezegd hebbende is het zo dat er wel enkele tips bestaan die ervoor kunnen zorgen dat je op een zeer efficiënte manier geld kan besparen. Hoe? Wij zochten het voor je uit en hebben de interessantste tips met betrekking tot voordelig een taxi verzekeren hieronder voor je op een rijtje gezet.

1.) Voer altijd een vergelijking uit tussen verschillende verzekeraars

Heel wat verzekeraars hebben inmiddels de beslissing genomen om taxi's niet meer te willen verzekeren. Gelukkig blijven er nog voldoende verzekeraars over die dat wel willen doen. Het loont dus met andere woorden ook voor het afsluiten van een taxiverzekering altijd de moeite om even een vergelijking uit te voeren. Op deze manier zal je een goed beeld krijgen van de verschillende kosten die je bij diverse verzekeraars moet betalen. Door het uitvoeren van een eenvoudige vergelijking kan het reeds mogelijk zijn om een meer dan behoorlijk bedrag te besparen op je taxiverzekering. Dit is dan ook een zeer belangrijke tip.

2.) Verdiep je even in het eigen risico

Voor elke autoverzekering en zeker voor de taxiverzekering geldt dat er sprake is van een eigen risico. Dat eigen risico is voor een significant gedeelte verantwoordelijk voor de kosten die moeten worden betaald op de verzekering. Wil je ervoor zorgen dat je periodieke verzekeringspremie naar omlaag bijgesteld kan worden? Dan is het dus met andere woorden altijd interessant om het eigen risico te laten aanpassen. Let wel, het spreekt voor zich dat je het eigen risico ook niet te hoog mag leggen. Doe je dat wel? Dan zou je mogelijks in de problemen kunnen komen op het ogenblik dat er zich een schadegeval voordoet.