Een bedrijfsuitje is een goede manier om een betere band te maken tussen collega's en werkgevers. Een goede sfeer op de werkvloer heeft allerlei positieve effecten op de gang van zaken van het bedrijf. Mensen zijn minder snel geneigd een andere baan te zoeken, mensen zijn productiever, en het maakt het natuurlijk ook een stuk leuker. Het is dus een kleine investering om meerdere succesvolle bedrijfs uitjes te organiseren. Al is het een beetje abstract, de voordelen wegen vaak zwaarder dan de nadelen. Er zijn veel verschillende soorten teamuitjes die je kunt kiezen, maar er zijn een aantal aspecten die meerwaarde kunnen leveren. Sommige activiteiten zijn een stuk beter in teambuilding dan andere activiteiten. In teamverband opdrachten uitvoeren of een competitief spel doen is erg geschikt om als bedrijf te gaan doen. Er zijn genoeg diensten die dit als pakket voor elk bedrijf kunnen aanbieden. Hier een aantal ideeën voor een bedrijfsuitje.

Paintballen of lasergamen

Een beetje competitie tussen teams is een goede manier om de samenwerking te verbeteren.  Paintballen of lasergamen zijn hier allebei perfect voor. De spanning en de drang om te winnen werken goed samen met de saamhorigheid van bij een team horen. Een leuk prijsje voor het winnende team zorgt voor dat beetje extra. Het kan geen kwaad om iets meer aan de prijs uit te geven. Uiteindelijk zijn het allemaal kleine investeringen voor de voordelen die je ermee op kan wekken. Bovendien kan een beetje beweging geen kwaad!

Barbecue of een picnic

Gezelligheid is ook erg belangrijk bij een bedrijfsuitje. Gezelligheid gaat vaak gepaard met een etentje of een drankje, dus een lekkere barbecue is een goede keuze. In tegenstelling tot een normaal diner in een restaurant kan men bij een barbecue nog een beetje heen en weer lopen en een balletje trappen. Een picnic als lunch werkt natuurlijk ook goed. Eten is over het algemeen een goede basis om gesprekken rond te voeren.

Pubquiz

Aan een quiz kan iedereen meedoen, en ook hierbij kan je samenwerking stimuleren. Door in teamverband te strijden om een mooie prijs zal men soms moeten vertrouwen in het woord van de ander. Bovendien gaat het goed gepaard met een etentje of een borrel. Muziek of een show na afloop en het kan in principe doorstromen tot een bedrijfsfeestje. Het is leuk wanneer de vragen te maken hebben met het bedrijf, maar het moet wel voor iedereen mogelijk zijn om de antwoorden te weten.