Het is weer de tijd van het jaar dat de winter voor de deur staat. De dagen worden korter en de temperatuur daalt gestaag. Het is dan ontzettend fijn ‘s avonds lekker binnen te blijven en te genieten van bijvoorbeeld een leuke film. Natuurlijk kunnen pantoffels daarbij niet ontbreken. Zelf heb ik meerdere paren in de kast staan die ik zo nu en dan afwissel. Ik ben zelf ontzettend fan van pantoffels en gelukkig is het aanbod van verschillende modellen enorm. Om je een kleine indruk te geven van wat er allemaal mogelijk is, zal ik hieronder het een en ander aan modellen beschrijven. Daarbij geef ik aan waar je op moet letten bij de aankoop ervan!

Pantoffels zijn er in alle vormen en maten

Voor de duidelijkheid geef ik even aan dat ik mij beperk tot damessloffen. Voor mannen is het aanbod ook enorm maar ik heb het daar hier vandaag niet over. Zelf heb ik het liefst comfortabele sloffen die zowel lekker zitten en tegelijkertijd warm genoeg zijn. Dit is geen probleem omdat de sloffen tegenwoordig stevig en van goede kwaliteit zijn. Zo bestaan er huisschoenen, pantoffels met rits, instappers of gewone dames pantoffels. Elk van deze soorten heeft zo zijn eigen voordelen. Zo heb ik het liefst pantoffels waar ik zo in kan stappen zonder al te veel ritsjes of tierelantijnen erop.  Als laatste bepaal ik altijd pas de kleur. Niet omdat ik dat niet belangrijk vind, maar omdat ik van mening ben dat je eerst een fijn model moet vinden alvorens je je hoofd over de kleur gaat buigen. Een tip die ik graag zou willen geven is dat mocht je niet

Het materiaal verschilt

Het materiaal van pantoffels kan enorm verschillen. Zo bestaan er modellen van wol wanneer je echt voor warmte gaat. Ook bestaan er dames muiltjes met een stevige hak eronder. Mijn favoriete model bestaat uit stevig leer met elastiek aan de zijkant. De pantoffel is onder andere gemaakt van textiel en heeft een gevoerde binnenkant van lamsvacht. Hierdoor zit deze erg lekker zacht en warm tegelijk. Natuurlijk kun je er vanuit gaan dat een avondschoen van hoogwaardige kwaliteit leer langer meegaat dan een simpele slof van wol. Maar dat geeft niet, dat weet je van tevoren. Zelf raad ik altijd aan een model te kiezen dat past bij de gelegenheid waarvoor je dit model kiest. Zoek je een pantoffel voor thuis waar je weinig op zult lopen, of ga je voor de instapper met hakje waar je ook wel even de hond op wilt kunnen uitlaten? In het tweede geval zou ik gaan voor een duurder model terwijl in het eerste geval een simpele slof al voldoet.