Ede is een prachtige gemeente. Gelegen in Gelderland, op de westflank van de Veluwe en de zuidelijke Gelderse vallei is het er rijk aan zowel natuur als cultuur. Naast de rijke geschiedenis die er heerst blijft het ook nog eens een prachtig gebied om leuke dingen te doen op het gebied van kunst en sport. Voor ieder wel wat wils dus. Maar wat maakt Ede (zowel de gemeente als de gelijknamige hoofdstad) nou zo mooi?

De natuur

Gelegen dichtbij de Veluwe is Ede natuurlijk een gebied wat enorm rijk is aan mooie natuur.  Je kunt er wonen in een mooie woonwijk en toch met een klein fiets- of wandeltochtje bij een van de mooiste landschappen van Nederland terechtkomen. Je kunt er fietsen, wandelen, hiken, picknicken, of simpelweg gaan zitten en genieten van de natuur om je heen. En de gemeente doet zijn best om dicht bij de natuur te blijven. Een paar dagen geleden is in Ede het eerste natuurgezuiverde zwembad in Nederland geopend. Dit is het eerste zwembad in Nederland waar geen chloor wordt gebruikt om het water zuiver te houden. In plaats daarvan is er een ecosysteem aan planten aangelegd die het water zelf zuiver houden.

De cultuur

Ede staat vooral bekend om de Slag om Arnhem. De plaats speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, omdat de geallieerde troepen er landden in 1944. Op de Ginkelse Heide worden jaarlijks luchtlandingen gehouden die duizenden bezoekers aantrekken. Verder is de geschiedenis van Ede nauw verbonden met die van het landgoed Kernhem. Er werden versterkingen gebouwd door graven en families kregen Kernhem in handen waar van diverse bestuurders uit het verleden van Ede afkomstig zijn.

Ook is Ede natuurlijk rijk aan zijn eigen sportteams en -clubs op elk gebied. Kom je zelf uit de gemeente of de stad Ede of woon je er in de buurt en ben je trots op de cultuur, en de teams die jouw stad of dorp vertegenwoordigen? Een vlag kopen is een leuke manier om je trots te laten zien en de teams bij hun wedstrijden aan te moedigen. Want ook al is het misschien niet de grootste op meest bekende gemeente, Ede heeft veel moois te bieden op ieder gebied en daar mag je best trots op zijn! Sport brengt mensen op prachtige manieren samen, maar biedt je ook de mogelijkheid om je echt een te voelen met waar je vandaan komt, de geschiedenis daarvan en het eenheidsgevoel wat erbij komt kijken. Dus wapper die vlag en laat jouw Ede zien!