Tegenwoordig is gamer zijn net zo goed een beroep als stratenmaker of accountant. Goed, je moet er wel een hoop uurtjes en geld voor in spellen investeren en succes of geld is niet gegarandeerd. Maar het kan heel goed. Daarnaast is bijna iedereen tegenwoordig ‘gamer’ al is het maar gewoon in de vrije tijd vanuit de luie stoel. Maar wil je het nu iets hoger opschoppen? Wil je het wat professioneler aanpakken? Dan is het belangrijk om je ‘set-up’, zo heet de plek waar je gamet en waar al je spullen hiervoor staan, een upgrade te geven. Maak er een professionele set-up van en wel met de volgende middelen.

Vergroot je beeld

Als pro gamer moet je alles kunnen overzien. Of dat nu in een spel is of terwijl je YouTube video’s aan het voorbereiden bent. Dat gaat een stuk makkelijker als je je scherm vergroot. Dat kan natuurlijk niet echt maar door een extra monitor aan te schaffen, lukt het ineens wel. Een extra monitor koppel je aan de computer en aan de monitor die je al hebt en dan wordt je beeld verdeeld over de twee schermen. Jouw muis springt moeiteloos heen en weer, je hebt veel meer ruimte om dingen te doen en het ziet er ook nog eens professioneel uit.

Houd het koel

De volgende upgrade heeft niet zozeer met het gamen zelf te maken maar wil ik toch even noemen, zeker nu het weer heel warm gaat worden. Schaf een mini koelkastje aan. Zo hoef je nooit je game te pauzeren om drinken te gaan halen. Plaats hem onder je bureau en klaas is kees. Vooral met het warme weer wat eraan komt is het belangrijk om te blijven drinken. Dat willen we nog weleens vergeten als we midden in een spannend potje zitten. Je moet er natuurlijk wel aan denken dat je hem op tijd weer aanvult met jouw lievelingsdrankjes.

De ideale set-up

Als laatste wil ik het nog even hebben over de basis. Een goede basis is namelijk waar prettig gamen begint. Zowel voor de pro als voor de hobby gamer. En die basis begint bij het ideale bureau en nog meer bij een goede gamerstoel. Zoals ik eerder al zei, zul je een hoop tijd rondom je set-up en achter je computer spenderen. Het is belangrijk dat je alles daarop en rondom kwijt kan wat je nodig hebt maar het is nog belangrijker dat tijdens die uren je lichaam goed ondersteunt wordt.