Als je zelf op zoek gaat naar een goede congreslocatie valt dat zeker niet mee. Maar met een beetje hulp is de perfecte congreslocatie zo gevonden. Je moet alleen even weten waar je hulp kunt krijgen. Je hoeft immers echt niet alles alleen te doen. Het organiseren van een (goed) congres is al stressvol genoeg. Je moet al aan heel veel dingen denken en dan raakt zo’n congreslocatie al snel helemaal onderaan je lijst van prioriteiten. Toch is een congreslocatie uitermate belangrijk voor het succes van je congres. Als de locatie niet klopt, te ver weg is, niet ruim genoeg is, of juist te groot, dan is de kans aanwezig dat je zorgvuldig georganiseerde congres in het water valt. En dat wil je natuurlijk niet!
Congreslocatie

Hulp bij het selecteren van je congreslocatie

Er bestaat nu een bureau dat jouw wensen dusdanig in kaart weet te brengen dat er gemakkelijk een congreslocatie gevonden kan worden die aan jouw wensen voldoet. Wil je bijvoorbeeld meerdere zalen voor verschillende sprekers? Wil je een gezamenlijke lunch of een lunch in buffetvorm? Is het van belang dat er veel parkeergelegenheid in de directe nabijheid is? Moet er rekening gehouden worden met mindervalide deelnemers aan het congres? Komen er hulphonden mee? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden voor je een locatie vastlegt. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Een congreslocatie voor een grote groep

Heb je te maken met een grote (internationale) groep mensen die deelnemen aan je congres? Dan is het wel fijn als iedereen toch lekker kan zitten en alles kan zien. Ook is het van belang dat, ook in een grote groep, bijvoorbeeld de koffie of de lunch snel geserveerd wordt. Je moet kunnen vertrouwen op de afspraken met de locatie. Maar hoe weet je welke congreslocatie je kunt vertrouwen? Dat weet je niet, daar heb je dus wat hulp bij nodig!

Een congreslocatie voor een kleine(re) groep

Ook met een kleinere groep deelnemers kun je een congres organiseren. Bijvoorbeeld wanneer er maar weinig specialisten in je vakgebied zijn en je die graag eens zou horen spreken. Het is voor een kleinere groep mensen van belang dat ze niet verdwijnen in een veel te grote zaal. Oké, mensen hebben dan de ruimte, maar het schept ook een enorme onderlinge afstand. De juiste congreslocatie voor een kleine(re) groep heb je zelf niet zomaar 1, 2, 3 gevonden. Daar kun je best wat hulp bij gebruiken.