Een onderneming zal niet zomaar groeien. Een investering in de voorraad kan deze groei bevorderen. Hierdoor kan het assortiment van een onderneming worden uitgebreid met nieuwe merken of productlijnen. Maar ook door slim in te kopen, bijvoorbeeld tijdens een sale, kan een onderneming gaan groeien. Voorraadfinanciering zorgt ervoor dat een onderneming er financieel sterker voor staat.

Voorraadfinanciering is een populaire methode voor als je meer voorraad in wilt kopen. Hiermee kan je namelijk je assortiment uit breiden, maar kun je ook sneller beginnen aan nieuwe merken en nieuwe producten. Zo creëer je een grotere voorraad, waardoor je onderneming sneller zal gaan groeien. Bij voorraadfinanciering wordt er geld geleend om te zorgen dat je extra voorraad kan kopen. Het is belangrijk om te weten hoe dit werkt, zodat je de goede stap richting groei kan maken.

Eenmalig of direct

Er bestaan verschillende soorten voorraadfinanciering. Zo kan je in een keer flink inslaan, bijvoorbeeld voor de start van een sale. Dit heet een eenmalige voorraadfinanciering. Met een kortlopende zakelijke lening kan je dan een bedrag aanvragen waarmee je voorraden in kan kopen. Er bestaat ook een doorlopende voorraadfinanciering, waarmee je zorgt dat je altijd voorraad hebt. Om dit te kunnen doen, heb je een zakelijk krediet nodig. Dit houdt in dat je geld op neemt wanneer je het nodig hebt en betaal je alleen rente over het opgenomen deel.

Voordelen van voorraadfinanciering

Voorraadfinanciering heeft verschillende voordelen. Zo is het ideaal voor internationale verschepers. Als je producten de hele wereld over moeten, kan dat leiden tot veel vertraging. Vooral als de leverancier om welke reden dan ook niet kan betalen. Door je voorraad te financieren, kan je goederen sneller verschepen, waardoor de vertraging afneemt. Met voorraadfinanciering kun je ook de reputatie van je bedrijf verhogen. Voorraadfinanciering zorgt er namelijk voor dat je grotere orders aan kan nemen. Je bedrijfscapaciteit wordt daardoor opgeschaald, waardoor de maximale omzet kan worden gemaximaliseerd. Als laatste zorgt voorraadfinanciering voor snelle groei. Je hoeft klanten namelijk geen ‘nee’ meer te verkopen, maar je kan ze snel helpen met hun wensen en behoeften.

Bridgefund helpt je groeien

Wil je ook voorraadfinanciering afsluiten voor jouw onderneming? Dit kan heel simpel bij BridgeFund. Zij helpen jouw bedrijf graag verder in de groei. Bij BridgeFund kan je extra geld lenen voor je voorraad. Hierdoor kan je grotere orders plaatsen en er voor zorgen dat de klanten alles krijgen wat hun hart begeert. Bovendien kan je met de lening van BridgeFund sneller de stap naar uitbreiding maken, wat wederom voor groei zorgt.

BridgeFund verstrekt leningen aan bedrijven die minimaal €50.000 omzet per halen. Bovendien moet je minimaal 12 maanden ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Dus wil je sneller groeien met je bedrijf? Een voorraadfinanciering afsluiten doen je bij BridgeFund.